Eksperter på faldende Smartphone Sales: Der er intet argument for at købe den nyeste model

Udviklingen af den nye model er for meddelelser til lokke købere, mener eksperter.

Apple, Samsung og andre smartphone-producenter har bemærket, at der ikke er så mange anmodninger om deres mobiltelefoner som før.

I sidste uge oplevede gigantiske Apple væddemål om, at dets markedsværdi faldt til 484 mia. USD, idet salget faldt, især på det kinesiske marked.

Årsager til mislykket salg er naturligvis mere, men en af dem er udviklingen af simpel teknologi i nye modeller, der kommer på markedet.

Forbrugerne blev blæst til et meget lavere niveau end tidligere, og så var det svært at overbevise dem om at lomme tusindvis af dollars på nye smartphones, siger John G. Pedersen, redaktør for meremobil.dk og har fulgt udviklingen på markedet i 20 år.

– Det bliver stadig vanskeligere at finde et godt argument for at erstatte den mobiltelefon, du allerede har. Og når du sletter al markedsføring, er der ingen rationelle argumenter for opgradering fra Samsung Galaxy S8 til S9 eller fra iPhone 10 til 10’erne, sagde

Hvem kigger på en ny iPhone?

Med andre ord har smartphone-producenter skabt produkter, der er vanskelige at opgradere til et bestemt niveau, så forbrugerne føler sig kaldet til at slukke for gamle telefoner.

Carsten Nielsen, DR’s teknologi korrespondent, mener også, at nogen er tæt på mætning, hvor der er noget nødvendigt radikalt for at ændre udviklingen.

– Skal du sejle med den nyeste smartphone, og er der nogen der kan huske, hvad der er fantastisk med den nyeste udgave, ud over den større skærm?

– Noget skal komme meget anderledes, og så er det ikke nok, at de nyeste modeller skifter fra tre til fire kameraer eller hvad som helst, sagde han.

Et idiotstempel på panden

Inkluderet i historien er også, at de dyreste smartphones i øjeblikket koster op til 9.000 kr. Og er derfor ubetydelige prints for alle mennesker, der tjener i middelklassen.

Især når moderering er meget vigtig og overanvendelse af problemer, der tages alvorligt, sagde Carsten Nielsen.

Det har været lang tid siden jeg hørte nogen prale af en ny mobiltelefon. Hvis du siger, at du har brugt mange penge på en ny, selv om den gamle stadig fungerer, risikerer du at der er nogle der stiller spørgsmål om ens fornuft og intelligens.

– Du risikerer bare et idiotstempel på din pande, for det er tidens ånd at kontrollere dit forbrug snarere end bare at erstatte det, du har, sagde teknologikorrespondenten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *