Mindre Galaxy S10 förbeställd i Sydkorea än när S9 släpptes

Den första indikationen på hur populär en smarttelefonmodell kommer att vara kommer redan att vara i samband med presentationen av de första förbokningsdata. Och när det gäller Samsung Galaxy S10, ser det lite ut så här.

Självklart borde du vara försiktig med att dra för många fakturor på förbokningsnummer, men Galaxy S10 var mindre populär än Galaxy S9 och Galaxy Note 9 i de tidiga dagarna av förbokningen i Sydkoreas hemland. De första 24 timmarna som Galaxy S10 gick att boka i Sydkorea, var 140 000 beställningar placerade. Det är inte riktigt ett dåligt intryck, men föregångaren Galaxy S9 har faktiskt drog upp 180 000 reservationer på sin första dag. Och Galaxy Note 9 hade fått totalt 200 000 förbeställningar en dag efter det att förbeställningen av den enheten öppnades under hösten.

Fortfarande mycket tidigt

Det svagt svagare bokningsräntan betyder inte nödvändigtvis att Galaxy S10 kommer att bli en mindre framgång än S9 och Not 9, och efter att telefonen fått mycket positiva recensioner kan försäljningen säkert gå av. Men siffrorna kan också vara en indikation på "smartphone trötthet" som för närvarande karaktäriserar marknaden och som till stor del beror på att de nya modellerna inte erbjuder viktiga förändringar eller nya banbrytande egenskaper som förändrar konsumenternas vardag på ett sätt mer betydande. En annan sak som kan ha bidragit till det relativt svaga intresset är att en 5G-version av S10 pågår senare. Många konsumenter på de marknader där arbetet med 5G-nätverk är väldigt avancerat väntar verkligen på det och den inhemska marknaden för Samsung, Sydkorea, tillhör de som är i framkant inom 5G. Och naturligtvis har Galaxy Fold potentialen att locka till sig några som alltid har valt det senaste flaggskeppet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *